I BRANSCHEN SEDAN 1987 

     Din leverantör av produkter när det gäller Svarvning, Fräsning, Borrning, Montering

.

  

Detta är Jp:s Mekaniska

Grundat 1987 av Jörgen Pettersson.

Jörgen började under tidigt 60-tal, som lärling hos en smed i Varv utanför Motala. Där fick han stå i en supportsvarv och kände att detta var vad han ville hålla på med.

I Linköping fick han anställning som verkstadsmekaniker. Efter att jobbat på olika företag började Jörgen på ett verkstadsföretag i Hackefors. När han i 18 år varit samma företag trogen, kände han att det var dax att starta eget. 

 


JP:s Mekaniska startade som enmansföretag i ett 40kvm garage på villatomten. 1991 kom jag, Stefan, in i företaget som delägare, då köptes samtidigt den första
Cnc-
maskinen in. Mycket har hänt sedan dess. Idag har vi 550kvm verkstadsyta i Hackefors industriområde. Vi tillverkar och monterar sedan 1988 specialslipmaskiner av ett världsledande märke, dessa exporteras över hela världen och återfinns på många kärnkraftverk, inom olje- gas- industrin,  mm. 1995 övertog vi tillverkningen av strömningsindikatorer (se länk), de sköter, sedan 25år tillbaka, cirkulationssmörjningen på de flesta pappersbruk runtom i Sverige.
1/3 2012 i sammband med företagets 25år jubileum så
gick Jörgen i pension efter nästan 50år i yrket.
Min målsättning är att fortsätta driva företaget i samma anda som min far